Aftellen



Paniek! Het was op Editie NL! Nog maar dertig dagen om strak, slank en fit de zomer in te gaan. Om bikiniproof te worden.

Bikiniproof. Resumé: je móét het hele jaar door crèmes smeren tegen rimpels, huidveroudering, pigmentvlekjes, huidverslapping, striae en cellulitis. Je móét iedere dag je haar föhnen en stylen en foundations, poeders, oogschaduw, mascara, oogpotlood en lippenstift smeren dat het een lieve lust is. Je móét minstens drie keer in de week sporten, het liefst iedere dag. Je móét gezond eten, het liefst suiker-, gluten- en lactosevrij. Je móét je iedere dag ontharen, tegenwoordig ook je gezicht. Je móét je vrouwelijk en bij voorkeur een beetje sexy kleden. Maar niet te sexy, want dan heb je kans op allerlei vieze opmerkingen, aanranding of verkrachting. Dat heb je dan zelf uitgelokt. En dan móét je nu ook nog binnen 30 dagen slank, strak en fit zijn. Uiteraard móét je vooral heel vriendelijk en zorgzaam en bevallig blijven.

Bikiniproof. Terwijl het woord Speedo-proof nog nóóit is gevallen in het journaal. Hoeven mannen niet strak en slank de zomer in? Hoeven mannen niet dertig dagen lang te sporten, zichzelf in het zweet te werken, een crashdieet te volgen en te blijven smeren met allerlei slank- en strakmakende crèmes? Nee, dat hoeven ze niet! Want niemand, echt helemaal niemand die zich iets van zo’n bierbuik boven een oude, versleten zwembroek aantrekt! Dát wordt allemaal geaccepteerd! Maar een rolletje boven een bikinibroekje, nou...! Dat is afschuwelijk, walgelijk, geen gezicht. Mensen vragen zich af waarom je dan geen badpak aantrekt, of waarom je überhaupt op het strand of bij het zwembad bent. Terwijl ze ondertussen allerliefst naar je lachen en je vertellen dat je mooi bent zoals je bent. “Jij bent heel lang, dus dan valt het niet op dat je wat zwaarder bent! Vintage is heel hip!”

Bikiniproof. En de mannen maar lachen, met hun handen op hun bierbuik en met hun overtollige lichaamsbeharing. Zij hebben het mooi voor elkaar met al die bikiniproof-wijven om zich aan te verlekkeren, terwijl ze ondertussen zelf gewoon moddervet kunnen blijven.

Bikiniproof. Ik heb nog geen vrouw meegemaakt die het fijn vindt om zichzelf 30 dagen lang in het zweet te werken, een crashdieet te volgen en te blijven smeren met allerlei slank- en strakmakende crèmes en daar ook nog vriendelijk, lief, dienstbaar, gewillig, zorgzaam en bevallig bij blijft! IK IN IEDER GEVAL NIET!!


Bikiniproof. Nog dertig dagen. 720 uur. 43.200 minuten.


----

Dit was de derde column die ik schreef voor de 6-wekelijkse cursus Columns Schrijven van Luuk Koelman. Deze column heb ik geschreven op 1 april, toen inderdaad in Editie NL te horen was dat we nog maar 30 dagen hadden om af te vallen. Niet m'n allersterkste column ever, maar ach... hij was wel leuk om te schrijven :-)



© Jessica Leffers 2015
Niets van deze blog mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de schrijver.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De dood van een jager

Als de herfst

Waarom spiritualiteit bij mij niet werkt. Deel 134: Aartsengelen